|
|||||||
| Kayıt ol | Kimler Çevrimiçi | Üye Listesi | Sosyal Gruplar | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
| ForumNBA Köşe Yazıları Burada ki tüm yazılar ForumNBA yazarları tarafından yazılmıştır. Basketbol ve NBA Hakkında en güzel yazıları bulacağınız bölüm |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Teşekkürler: 2.851
2.069 İletisine 3.986 Kez Teşekkür Edildi
|
![]() Hızlı Yaşadın Genç Öldün, Kimbilir Belki Yeniden Dirilirsin Selamlıyorum sizleri. Bu yazımda Phoenix Suns’ı ele alacağım.Keyifli okumalar. “ Hızlı yaşa genç öl “ diye bir laf vardır. Phoenix Suns işte tam bu kavrama uyan bir takımdı. 2005-2007 yılları arası süren müthiş hanedanlığın ve Marion-Nash-Stoudemire şeytan üçgeninden geriye kalan parçaları toplayınca bu takımın şimdi oluşturduğu düzenin ne olduğunu görüyoruz. 2-3 yıl önce kadardı.Phoenix, çoğunluk takımlardan çok daha kuvvetliydi. Üstüne üstlük, kolay kolay da bu hegomenyası azalacak gibi değildi. Ama takımın GM’si Kerr(iz) batırdı takımı. Takımın savunmaya daha önem vermesini isteyip, gidip ertesi gün Jason Richardson’u Boris Diaw ve Raja Bell karşılığında alan bir GM’nin adı Kerr olursa, sonuna iz eklemek içinizden o kadar geliyorki.. Sistemin bozulmasından başlayacağım anlatmaya. Koç Mike D’Antoni’nin oyuncuları yani o gerçek güneşli Phoenix, tamamen fast-break ve koş-koş sistemiyle ayakta kalıyordu. Nash zaten yıllanan şarap gibiydi, diğer oyuncular’da onun beynini yürüttüğü bu sistemde gayet diriydiler. Boris Diaw gibi kutudan çıkan ve tamamen Nash’in beslemesiyle kendini adam etmiş oyuncular bile rakiplerine tehtid salıyordu. Phoenix’in sistemi yorucuydu ve kadroları yaşlanıyordu aslında. Ama bench’de çocuklar gibi hoplayıp zıplayan sağlam adamlar vardı. NBA Live’da hangisini oynatalım diye 2 saat düşündüğümüz Barbosa – Bell ikilisi, Steve Nash’in beslediği görev oyuncuları ve Boris Diaw gibi bir topluluktu Suns’ın benchi. Phoenix genel bakışta ofansif güçleri yüksek bir takım gibi gözüküyordu. Amare Stoudemire, Steve Nash, Shawn Marion gibi hop oturup hop kaldıran ve izleyenlere doyasına zevk veren bir takımın savunmaya dayalı olması da beklenemez zaten. Ama takımdaki görev oyuncuları işlerini ve fiziklerini çok doğru düzgün yönetiyorlardı. Ama bu yeterli görünmüyordu. O zaman takımdaki Boris Diaw gibi tiplerin yıldızı daha da parlıyordu. Ve burada yine yazımızın ana karakterlerinden Kerr-iz- devreye giriyor. Yahu adam, sen takımının daha iyiye gitmesini istiyorsan, adam akıllı bir savunma yapmasını istiyorsan elindeki kozları nasıl bu kadar rahat bir şekilde kaptırıyorsun ? Takımın ana direklerinden biri olmayı yavaş yavaş başaran Boris Diaw’ı, Raja Bell ile birlikte JRich karşılığında alan Kerr, takıma yeni bir devrim açtı bu şekilde. Başlarda çok tepki aldı, gösterilen tepkiler haklıydı. Ama adam sanki uzayda yaşıyor gibi,hiçbir denilene kulak asmadı. D’Antoni’nin oyun sistemini hepimiz biliriz : Koş-Koş sistemidir. E tabi bunun için hızlı,atletik adamlara ihtiyaç var. Siz hiç susuz domates, yada mavi elma gördünüz mü ? Steve Kerr bu sefer takımını buradan vurdu. Shawn Marion gibi, D’Antoni’nin en çok kullandığı ve ihtiyacı olduğu adamlardan birini, - çok büyük saygı duysamda – o dönem tam bir “odun” gibi bulduğum Shaquille O’Neal ile takas etti. Shaq kesinlikle iyi bir oyuncu ona sonuna kadar saygı duyarım, oradaki odun kelimesi Phoenix’in sistemine göre aldığı tabirdir onu belirtmeden geçemeyeceğim bu arada. O’Neal takıma katıldı. Hiçbirşey yapmasa, fiziğini göstererek adamlara psikolojik üstünlük kuruyordu ama o sıralar sakatlık problemlerinden başını bir türlü çekemedi. Sorunlar arka arkaya eklenince Shaq iyice yavaşladı,formsuzlaştı ve D’Antoni’nin elinde öylece kaldı. Takımın kadrosu bir anda değişmişti. O’Neal, pota altında sırtı dönük hücum eden, savunmada ise koşmadan, dev gibi gezinip adamların bir adım geri çekilmesini sağlıyordu ama D’Antoni’nin sisteminde böyle bir oyuncu yer bulamazdı. Daha doğrusu D’Antoni o adamı yönetemezdi – en azından Marion tipindekileri yönettiği kadar – Olayları biraz hızlı geçtim asıl değinmek istediğim yere geldi sıra. Steve Kerr aslında takımının savunma yapmasını çalışıyordu ama muzda kayan kediler gibi çırpınıp duruyordu, en ufak bir yol ilerlemişliği göremedim. Bir takıma savunma yapmasını öğretmek için, takımın kadrosunu baştan aşağı oynatmak, yeni koçlar almak gerekmez. Hatta elde olan adamları korumak gerekir. Steve Kerr burada ne yazsam tersini yaptı. Savunmacı bir sisteme geçmek için, D’Antoni takımdan ayrılınca yerine Detroit Pistons’ın asistanı Terry Porter’ı tercih etti. Elde olan adamları korumak demiştim dimi ? Kerr-iz- yine devreye girdi ve Terry Porter gibi defansif bir adamın önüne, takımın en iyi savunmacısı Raja Bell ve bench’in en güvenilir adamı Boris Diaw’ı J-Rich gibi açık ara ofansif bir adamla takas etti. Olayları tek tek incelediğimde gözüme bir şey çarpıyor. Gülesim geliyor hatta. Kerr, ofansif ve hızlı oynatan D’Antoni’nin önüne Shawn Marion gibi bir adamı takas edip Shaq gibi yavaş birini koydu. Aslında burada amaçlar da vardı, Amare’nin yanında potaya doğrudan hükmedecek birine ihtiyaç vardı ama Shaq yanlış bir zamanda katıldı takıma.. Neyse, sapmayalım konumuzdan. Ne demiştik ? evet, Shaq gibi yavaş birini koydu. Daha sonra savunmacı Terry Porter koçluk koltuğuna oturdu. Kerr güzel bir şekilde yine yapacağını yaptı. Koş-Koş oynatan adama Shaq’ı sunduğu gibi, Terry Porter tarzı defansif bir hocaya da Jason Richardson’u sundu. Porter’da bu takımda fazla tutunamadı. Suns’ın yeni koçu yine bir asistan olarak gelmişti buraya : Alvin Gentry. Gentry gelince yaptığı açıklamalar Yahoo!Sports’da yorum sayısını 2 kat artırdı. Ne demişti biliyormusunuz ? Eski sisteme dönüyoruz ..! Dönmek o kadar kolay değildi ama. Takım parça pinçik durumdaydı. 1-2 hamle ile toparlanmak mümkündü, ipler yine Kerr’in elindeydi. İşte burada ben korkmaya başladım, ipler ne zaman Kerr’in elinde olsa takım bayır aşağı kartonla kayıyordu çünkü. Beklenilen olay gecikmedi. Amare Stoudemire için kapı kapı gezilmeye başlandı. Realgm,Nba.com gibi siteler bütün gün Amare’nin takas haberleriyle doluydu-ki halen birçok haber görüyorum-. Ama kısmet olmadı bu iş. Kerr, Amare’yi satmakta kararlı olsa bile gelen tekliflerden pek hazetmedi, daha sonra vazgeçtiklerini açıkladı. Zaten o yılı da Amare, gözünden ameliyat olarak geri dönmemek üzere kapatmıştı. Amare’nin yokluğu demek, sadece Shaq’ın yetersiz kalacağı demek, Shaq’ın yetersiz kalması demek ise takımın bir uzuna ihtiyacı olmasının habercisiydi. Suns, düzeltiyorum Kerr yapılabilecek en akıllı tercihi ( !!! ) yaparak Stromile Swift’i takıma kattı ve seçimini, daha doğrusu aklını yineleyerek gösterdi bizlere. Eskilere çok daldım şimdi bitirişimi yapacağım. Phoenix’in şu an başarılı olmasında gördüğüm birincil etken, çok hak ederek AllStar olan Steve Nash. Channing Frye gibi vasat birine bile kimi zaman 25 attıran, 20 sayı ve üstünü diğer süperstarlara nazaran biraz daha az gören, ama her maç mutlaka 5-10 asist yapan bir oyuncu. Bu adamın ufak bir yıldız haline dönüştüremeyeceği tek kişi Greg Ostertag’dır ![]() Yazımda biraz evvel çok bahsetmiştim Steve Kerr’in J-Rich hamlesinden. Kerr o hamleyi savunmaya biraz daha önem verilsin isterken yaptı ve ondan tepki aldı. Yoksa Suns’ın şu anki o klasik sistemine çok uyan bir oyuncu ve yine Nash faktörü J-Rich’i çok iyi kavuruyor. Şu anda saat 2:10 ( gece ). Yazımı kısa bir başlangıçla sonlandırmak istiyorum. Suns kendisinden beklenen ama aşırı iyi bir başlangıç yaptı, ama o 14-3’lük duruma geldiklerinde oynadıkları maçların %95’i evindeydi. Deplasman maçları başlayınca biraz daha vasat bir takım haline büründüler. Ve berbat savunma yapıyorlar. Eğer şu savunma ve deplasman sorununu hallederlerse, hızlı yaşayıp genç öldükleri gibi dirilmesini de bileceklerdir… Anıl Nuggets /// ForumNBA.Com Konu anılnuggets tarafından (30-01-2010 Saat 17:18 ) değiştirilmiştir.. |
|
İNADINA ÇARŞI
Bi Süre OFFLİNE10,2960.. |
|
|
|
|
| anılnuggets adlı üyenin bu mesajına 8 üye teşşekkür etti: | Betonasker (28-01-2010), Criminall (28-01-2010), Fαℓ¢σи (28-01-2010), Iverson#1 (28-01-2010), Mr.YellowStoRm (1 hafta önce), PHİLADELPHİA (29-01-2010), SCooP (28-01-2010), utku48 (2 Hafta önce) |
| ForumNBA Reklam Alanı |
|
|
|
|
#2 |
|
MIP
![]() |
Çok güzel olmuş harbidende Sixers gibi çok hızlı geçti Suns devride.Bir takım nasıl mahfedilir, dağıtılır aynen uygulamış Kerr.Yaptığı işleri çok iyi anlatmışsın eline sağlık Anıl.
|
![]() BeST M.V.P. What A PiCTuRe! ![]() |
|
|
|
|
| Betonasker adlı üyenin bu mesajına teşekkür eden üyeler: | anılnuggets (28-01-2010) |
|
|
#3 |
|
Sophomore
![]() Üyelik tarihi: Dec 2008
Teşekkürler: 475
422 İletisine 873 Kez Teşekkür Edildi
|
Tamamını okudum.Öncelikle Kerr'in hatalar yaptığı doğru fakat bu yazı Kerr'i yerden yere vurma yazısı olmuş.Marion Marion demişsin ama Marion da Nash sayesinde bir yerlere geldi.Ki yılda 18 Milyon $ aldığı için Phoenix onu takas etti.Diyeceksin Shaq 20 Milyon $ alıyor,ama Shaq'ın kontratı Marion'dan daha kısa süreli ve kontratı bittiğinde (gerçi bitmesini beklemediler) takımın büyük bir hamle yapmasını sağlayacak bir boşluk yaratacaktı.Yazında bana Marion'a büyük yıldız havası verdiğini hissettim ama hiç de öyle bir oyuncu değil.
Birkaç kez Diaw bench oyuncusu demişsin.Diaw takıma geldiğinden beri ilk beş çıktı.Amare'nin sağlıklı olmadığı,takımın pivotsuz oynadığı dönemlerde hep ilk beşteydi.Ayrıca Phoenix'in bu güne kadar öyle sağlam bir benchi olmadı.Kötü oyuncular yoktu ama abarttığın kadar değildi.Diaw'ın takım için önemli bir oyuncu olduğu doğru fakat geçen sezon ciddi bir düşüş yaşadı ve Lüks Vergisi'ni ensesinde hisseden Suns'ın onu mutlaka takas etmesi gerekiyordu. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla sen,Phoenix'in takaslarla savunma takımı yapılması taraftarısın.Ama o işler öyle kolay değil.Bir anda tüm takım takas edilip yerlerine savunma oyuncuları alınamaz.Hem bu kadar takas yapıp,hem de hiçbirinden zararlı çıkmamak neredeyse imkansız.Takımın tamamen savunma takımı olması zaten 2-3 yılı alırdı.Bu sürede de takım kimyası diye bir şey kalmayacağından çıkıp yine buralarda "Bu Kerr ne yapıyor,takımda her şey karışık,takımın yarısı hızlı yarısı yavaş,yarısı savunma yarısı hücum yapıyor,bu nasıl iş?"derdiniz bundan da eminim.. Diyeceksiniz "Kerr'i niye böyle kolluyorsun".Benim Kerr'i kolladığım falan yok.Babamın oğlu değil ki kollayayım!Sadece kendi düşüncelerimi yansıttım. Teşekkürler Anıl yazı için.. |
|
|
|
| Iverson#1 adlı üyenin bu mesajına 2 üye teşşekkür etti: | hırsız33 (29-01-2010), LaLakers24 (29-01-2010) |
|
|
#4 |
|
Super-Star
![]() |
Çok güzel bir yazı olmuş. Ellerine sağlık öncelikle. Kerr'in yaptığı yanlış hamleleri güzel değerlendirmişsin bu hamleler zaten takımın batma noktasıydı. Özellikle J-Rich takası takımı tamamen batırdı diyebilirim. Biraz savunma gücü alınması yerine tamamen atak yönünü etkiliyecek biri geldi. Savunmayıda bir okadar etkileyecek iki isim gitti ki bunlardan biri Raja Bell'di. Genelde savunmasıyla ön plana çıkan söz yerindeyse takımdaki adam gibi savunmayı yapan tek insan. Ceza şutlarını söylemeye gerek yok bile.Takıma savunma katması gerektii yerde savunmasını tamamen bitirmişti.Zaten Kerr'in gelişiyle Phoenix'ten soğudum. Run and Gun sistemini tam oturtamadı. Birazda oyunculardan kaynaklanıyordu bu oyuncularda yaptığı yanlış takaslarda gelen oyunculardı.
Konu Criminall tarafından (29-01-2010 Saat 01:25 ) değiştirilmiştir.. |
|
Linkleri görebilmeniz için üye olmaniz gerekmektedir.. Üye olmak için lütfen buraya tiklayiniz...]
Linkleri görebilmeniz için üye olmaniz gerekmektedir.. Üye olmak için lütfen buraya tiklayiniz...] Linkleri görebilmeniz için üye olmaniz gerekmektedir.. Üye olmak için lütfen buraya tiklayiniz...] Güneş görmek istiyorsak ampulleri söndürün. Linkleri görebilmeniz için üye olmaniz gerekmektedir.. Üye olmak için lütfen buraya tiklayiniz...] ![]() Tıkla Dinle !! Linkleri görebilmeniz için üye olmaniz gerekmektedir.. Üye olmak için lütfen buraya tiklayiniz...] Linkleri görebilmeniz için üye olmaniz gerekmektedir.. Üye olmak için lütfen buraya tiklayiniz...] Linkleri görebilmeniz için üye olmaniz gerekmektedir.. Üye olmak için lütfen buraya tiklayiniz...] |
|
|
|
|
| Criminall adlı üyenin bu mesajına teşekkür eden üyeler: | anılnuggets (29-01-2010) |
|
|
#5 |
![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Teşekkürler: 2.851
2.069 İletisine 3.986 Kez Teşekkür Edildi
|
Ben orada Marion'un ne parası, nede oyunuyla ilgili bir laf etmedimki abi. Sadece Suns'ın sistemine çok uygun bir oyuncu olduğunu söyledim.
|
|
İNADINA ÇARŞI
Bi Süre OFFLİNE10,2960.. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Sophomore
![]() Üyelik tarihi: Dec 2008
Teşekkürler: 475
422 İletisine 873 Kez Teşekkür Edildi
|
|
|
|
|
| Iverson#1 adlı üyenin bu mesajına teşekkür eden üyeler: | anılnuggets (30-01-2010) |
|
|
#7 |
|
ForumNBA | Test MoD
![]() Üyelik tarihi: Jun 2009
Teşekkürler: 135
108 İletisine 180 Kez Teşekkür Edildi
|
Anıl ellerine sağlık. Ben o 2006 larda playoff ta 2007 normal sezon da tam bir Suns düşmanıydım diyebiliriz (nedeni malum mavs fanıyım
) Ama şu an onları izlerken çok büyük keyif alıyorum. Şu Nba'de izlerken bu kadar çok opsiyona sahip olmasıyla beni şaşırtan nadir takımlardan biridir Suns. Takip ettiğim takımlardan birisidir. Yeniden yazın için tebrikler. |
|
!!-SlasH İs The Flash-!! ![]() Küçük Bir Not: ![]() |
|
|
|
|
| My.PlauQe adlı üyenin bu mesajına teşekkür eden üyeler: | anılnuggets (31-01-2010) |
|
|
#8 |
|
NCAA
![]() Üyelik tarihi: Sep 2009
Teşekkürler: 4
12 İletisine 19 Kez Teşekkür Edildi
|
İlginç bir yaklaşım olmuş seninkisi herşeye rağmen ben hızlı yaşasada Suns'ta bir takım kıpırdanmaların olacağını düşünüyorum evet belkide artık D'Antoni ve onun göze hitap eden sistemi yok ama yine güçlü bir Suns var.
Okuduğum güzel yazılardan biri,teşekkürler .. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| belki, dirilirsin, genç, hızlı, yaşadın, yeniden, Öldünkimbilir |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|